Usluge‎ > ‎

Ortopedija vilica sa ortodoncijom

  • Dijagnostika
  • Izrada mobilnih i fiksnih aparata
  • Kombinacija aparata sa ostalim ortodonskim napravama

Ortodontski tretman koji je vođen oblikom lica 

Da li ste se nekada pogledali u ogledalo i zapitali da li imate perfektno ravan niz zuba? Jako malo nas ima urođeno pravilan niz zuba, što je rezultat nasleđa ili urođene anomalije. Ovi problemi mogu imati svoj skeletni ili zubni aspekt ili kombinaciju oba problema. Uz pomoć ortopedsko-ortodontskog tretmana možete postići divan osmeh sa kojim ćete se ponositi!

U našoj Ordinaciji, mi se fokusiramo na podešavanje vaših vilica i zuba u funkcionalno i estetski bolju poziciju. Naš rad se sastoji u tretiranju širokog raspona problema uključujući skeletne odnose vilica i probleme zubnih nizova kao što su: previše zuba u vilici, zubi koji štrče napred, ukrsteni zagrižaj, razmak između zuba, otvoreni zagrižaj, itd.

Da bi se ovi problemi rešili, mi koristimo razne aparate (uobičajeno nazvani proteze), fiksne ili pokretne, sa metalnim i estetskim breketima koji nežno apliciraju pritisak na zube i vode ih u novu poziciju koja dovodi do poboljšanja harmonije celog lica.Neki ortodonti bi stali pri postizanju ispravljanja zuba. U Ordinaciji Dr Jovović mi idemo jedan korak dalje i uvek gledamo da se u obzir uzme pacijentovo lice, profil, koštana masa vilice, oblik usana i mišićna struktura lica.